Hem » RFID Säkerhet

RFID Säkerhet

RFID Säkra korthållare och plånböcker! Vad menas med detta? 

Nya tidens betal och kreditkort innehåller personlig data/information och vi använder dem varje dag i olika sammanhang. 

- Vid betalning VISA, MASTER Card mm, (Svenska betalsystem arbetar för att fullt ut implementerat kontaktlös betalning eller sk "Blipp betalning")
- ID kort, Passerkort.
- Buss, tåg och transporter.
- Svenska Pass 

   

Det finns väldigt många bra lösningar med denna nya teknik som underlättar för oss användare, men det ställer högre krav på hanteringen. 

RFID (Radio-Frequency Identification)
NFC (Near Field Communication) 

Detta är två olika teknologier för att överföra data mellan sändare (korten, taggen) och mottagare (läsaren). 

Med en avläsare kan en obehörig person på avstånd scanna av någon annans kort/chip och samla in uppgifter meddans det ligger i fickan. Kortinnehavaren är helt omedvetandes om detta och kan bli utsatt för bedägeri med betalkortet, bli av med sina värden på buss/tågkortet eller släppa in någon obehörig på jobbet via ett klonat passerkort. Det krävs inte så avancerad utrustning för att genomföra detta, en läsare och rätt program i en smartphone kan vara tillräckligt! 

En RFID/NFC säker plånbok eller "Smartwallet" förhindrar detta genom att en scanning signal inte kan skickas in genom plånbokens material. Smartwallet.se har olika lösningar för RFID säkerhet, antingen är plånboken eller korthållaren tillverkad i alumininum som är ett lätt material och säkert mot scanning eller finns ett insytt RFID blockerinsgmaterial bakom skinnet i plånboken. 

Skydda dina personuppgifter och förhindra ID kapningar och bedrägerier - KÖP EN SMARTWALLET! 

Kontaktlösa betalningar eller så kallade Blipp betalningar etableras överallt i betalterminaler. Framtiden innebär att mer information kommer att lagras i våra kort med RFID teknik. 

Passerkort på företag, skolor och myndigheter använder RFID eller NFC teknik. Utan att vara medveten om det kan ett passerkot skimmas och klonas för att sedan få tillgång att passera genom säkerhets dörr. Busskort, tunnelbana och annan kollektivtrafik använder RFID teknik för att debitera ett värdekort per åkning. Värden kan enkelt skimmas och flyttas över till ett annat kort och sedan användas. 

Identitetsstölder sk ID kapningar är ett växande problem och genom att skimma eller scanna personuppgifter från betalkort, ID handlingar mm får bedragare tillgång till personuppgifter som kan 
användas i bedrägerier, beställningar och annat. Tyvärr utvecklar denna brottsliga verksamhet alltid nya anvädningsområden så det är klokt att skydda sina kortuppgifter och försvåra detta. Smartwallet erbjuder även RFID säkra ryggsäckar och reseplånböcker för pass och betalkort. 

Det kallas BLIPP Betalning med RFID teknik.  

Resurs Bank går nu i bräschen för kontaktlösa betal- och kreditkort.
Som en av marknadens första aktörer att certifieras av MasterCard,lanserar Resurs Bank nu MasterCard med ”blippfunktion”.

Med kontaktlösa kort blir kortköp ännu enklare och smidigare.
Genom att hålla fram kortet mot terminalen genomförs betalningen utan att kortet behöver dras eller sättas in i terminalen.
Om köpet är av ett lägre belopp sker det utan att pinkod behöver slås.
Efter att ICA var först ut i Sverige med ”blippköp” följer nu Resurs Bank som en av de tidiga att lansera kontaktlösa kort.

 

2016-01-26
Nu räcker ett "blipp" för att betala med kortet!
Länsförsäkringar lanserar kort för kontaktlösa betalningar i mitten av februari. Det framgår av ett pressmeddelande."Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda de bästa och
smartaste lösningarna för våra kunder. På det här sättet behöver du bara hålla kortet intill kortläsaren och "blippa" för att betalningen ska genomföras",

2015-08-30
"ICA är först ut i Sverige med att lansera kontaktlösa kortbetalningar. Därför har vi uppfunnit ett helt nytt ord till våra kunder – ”att blippa”. Den som blippar behöver bara hålla sitt kort intill mot terminalen och ”blippa” köpet."

2015-11-01 (Svt nyheter)
"Bankkort utan PIN kod - Ett nytt, snabbt och effektivt sätt att ta betalt har börjat införas i Sverige. Utvecklingen går mot att du som kund inte behöver ange pinkod utan bara blippar ditt bankkort"

2015-10-10 (Svd näringsliv)
"Danske Bank lanserar nu ett Master Card-kort för kontaktlösa betalningar. Ett chip i kortet innehåller en inbyggd sändare, och det gör att kunden kan genomföra en betalning bara genom att hålla kortet intill läsaren."

 

 

 
Copyright © 2013-2021 Smartwallet AB